Chanukah-fejringen og heltinden Judith

December 2021

Judith, den glemte Chanukah heltinde, viser mod og troens kraft.

Shay Attias sender en varm hilsen i forbindelse med Chanukah-fejringen. Han minder os om makkabæerne, som styrtede syrerne, generobrede Jerusalem og oplevede oliens mirakel, som opstod, da de tændte Menorah’en i det andet Tempel. 

Olien brændte i otte nætter i stedet for blot én nat.

Shay fortæller også om heltinden Judith, der var en integreret del af chanukah-fejringen. Hun henvendte sig til generalen i den assyriske hær, Holofernes og reddede både sin by og sit land fra assyrisk kontrol. 

Da hun stod over for en trussel, handlede hun modigt og lagde sin egen frygt til side for det fælles bedste.

Og vigtigst af alt, hun lod sig lede af sin tro på Gud.

Shay beder også om hjælp

Covid-19 har gjort det meget vanskeligt at finansiere Shuvas projekter. Vi har brug for dit “Judith-mod”, din tro og venlige støtte.

Læs hele nyhedsbrevet her.

Arkadly Khanis, Bestyrelsesmedlem i Shuva Global, USA

Et hebraisk nytår

Rosh Hashana

September 2021

Nogle skriftsteder i Bibelen siger, at Gud overstyrer alt, hvad der sker, og andre siger, at verden fungerer som følge af naturens vilkårlige regler

Her ved den jødiske nytårstid står vi over for den 4. Covid-nedlukning! Vi går ind i det jødiske nytår (Rosh Hashanah) 5782 med tunge hjerter i Israel, fordi vi står overfor den fjerde omgang af den pandemiske COVID-19 plage.

Ifølge vores tradition kaldes Rosh Hashanah og Yom Kippur “Ærefrygtsdagene”, og helt specielt kaldes vores Nytårs-dage for “Dommedagene”.  Profeten Esajas sagde, at Gud skabte en uperfekt og ufuldstændig verden, en verden med lys men også med mørke, med orden men også med kaos, med godt men også med ondt.

I Israel tør vi ikke stå alene, selv om vi er en selvstændig og temmelig stærk nation. Det passer os bedre at realisere vores overordnede mission, som er at bringe velsignelser og fred til verden, at være “Arons efterfølgere”, som elsker og længes efter fred og elsker medmenneskelighed.

NB: I nyhedsbrevet side 2 inviteres du til at deltage i online-møde mandag d. 27. kl. 19:30, hvor Shay bl.a. vil tale om:

  • Shuva-projekter i Israel
  • Forholdene i Israel i forbindelse med Gaza m.v.
  • Israels opgave med at bygge bro imellem Israel og Danmark – samt mellem Israel og hele verden

NB: Du får link til online mødet søndag aften.

Læs hele nyhedsbrev her.

Tove Videbæk - Shay Attis - Hanne Blom Dieu
Tove Videbæk, Shay Attis og Hanne Blom Dieu

Shuva.dk’s årsmøde (online) den 18. maj 2021

Juni 2021

En kort rapport om det Shuva har været optaget med i løbet af 2020

Shay taler om at Shuva har tre prioriteringer:

  1. at bygge broer imellem Israel og Danmark, og imellem jøder og ikke-jøder i hele verden
  2. at leder et center for børn med særlige behov
  3. at fortælle sandheden om Israel og Israels fjender

Mellem d. 12. og d. 19 maj har Hamas sendt mere end 5.000 missiler mod Israel.  Kun takket været Israels Iron Dome, er missilerne blevet stoppet. Alligevel har 13. israelske jøder mistet livet og 500 er blevet såret i de 7 dage. Hamas bruger sin egen befolkning som “Menneskeskjold” men verden forstår stadig ikke denne sandhed, og de forstår ikke den situation det israelske folk lever i. 

Der er mange Fake News Channels (falske nyhedskanaler) som lyver om fakta. 
Vi er nødt til at fortælle sandheden om Israel, Israels moral, og Israels ret til at forsvare sit eget folk. 

Læs hele nyhedsbrev her.

Hver mindedag symboliserer modgang, der skulle overvinde

Min israelske profetiske rejse

April 2021

Nogle få uger i April og Maj er hvert eneste år fyldt til randen med modstridende følelser

Et helt liv med sorg kan ikke rummes i to fulde dage – men det er, hvad jøderne er nødt til at gøre for at huske generationerne, som vi mistede i Holocaust og de soldater, som er faldet i Israels krige.

På begge disse dage stopper alt i Israel totalt, og for mig – som tidligere kampsoldat, der har mistet mange nære venner på slagmarken – så bøjer vi vore hoveder og lukker vore øjne. Vi mindes …

Vi husker historierne, som er blevet fortalt af vore mødre og fædre, tanter, onkler og bedsteforældre. Vi husker vore slægtninges sidste øjeblikke, da de på deres knæ hviskede: ”Shema” før en skudsalve. 

Læs et smukt nyhedsbrev fra Shay. 

Vi taler i parlamenter, på universiteter, i kirker mv. i hele verden

Hvad udrettede vi I 2020?

Januar – februar 2021

Mere end 55 nye familier får hjælp i vores center pga. jeres og Shuva Globals støtte

Shay reflekterer over gamle velsignelser og nye begyndelser for 2021.

Der findes nogle få begyndelser, som ikke er så vanskelige, men de fleste ”Nye begyndelser” kræver mod og styrke. Bibelvers om ”nye begyndelser” har til hensigt at give os håb, mens vi tager det næste store skridt.

Kong Salomon var vis. Han mindede, og minder os stadig om, at vi vil komme til at gå igennem både godt og ondt i vores liv, men at vi ikke skal ”blive hængende” i noget af det.

Shay ser tilbage på et år, hvor Shuva har etableret et nyt center for unge med særlige behov – og beder om fortsat støtte, så Shuva kan bringe Guds lys ind i de mange hjerter, der græder.

Læs det smukke nyhedsbrev

Tak er et at udtryk for taknemmelighed

Hvad betyder TAK egentlig?!

December 2020

Shay reflekterer over ordet tak.

Tak er et at udtryk for taknemmelighed. Nogle positive psykologer forstår ordet “TAK” som mere end en høflighedsfrase, et ”TAK” gør også noget godt for én selv – at være taknemmelig forbedrer ens velbefindende.

Adskillige græske og hebraiske ord betyder ”TAK” og ”taknemmelighed”.  Specielt to Hebraisk ord holder Shay meget af – ordne; Toda og Hodoe, som betyder ”Jeg takker og giver også Gud min tak”.

Shay elsker at den hebraiske definition af ”TAK”, som er totalt bundet til HVEM Gud er. For en traditionel jøde er ”taknemmelighed bagt ind i bønnerne fra det øjeblik vi vågner”.

Læs hele Shay’s nyhedsbrev om tak her.

Dor og hans venner i obligatorisk reserveafdeling

Shuva hjælper israelske soldater, der lider af PTSD

Efterår 2020

De gav deres liv for at forsvare Det hellige Land med deres krop

Dor blev født I Israel i 1980, og 18 år senere – i 1998 – skulle han aftjene sin værnepligt i 3 år i Israels Forsvar. I Israel er alle raske unge mænd på 18 år tvunget til at blive soldater, medmindre de har helbredsproblemer. Hvis man er sund og rask og 18 år, tager det israelske militær (IDF) dig, og du bliver ”national ejendom” i 3 år, som er den obligatoriske værnepligt.

Men selv efter denne udfordrende ”rejse” – er ”krigs-rejsen” ikke færdig for Dor og hans venner. De bliver tvunget til at tjene i IDF i 30-60 dage i den obligatoriske ”reserve afdeling” hvert år.

Dor er ikke den samme længere. Han vågner hver nat med mareridt, og det er svært for ham at beholde og fungere i et job. Han bliver meget vred, mistænksom og utålmodig.  Han kan ikke glemme billederne fra krigsskuepladserne. Og dem vil han nok aldrig kunne. Læs om Sor der lider af post traumatisk stress, og Shuvas arbejde for at hjælpe.

Shay Attias, International leder af Shuva Global

Kunne Corona-virus også være en velsignelse?

Juli 2020

Coronakrisen truer verden på måder vi ikke har set i årtier

På trods af al teknologi i verden og på trods af Google, så kan vi mennesker somme tider ikke finde de svar, vi har behov for.

Men hvor skal vi vende os hen, når vi ikke har de svar, der er behov for?

Ja – Du har ret – Vi skal gå direkte til Bibelen!

”Selv om jeg går igennem de mørkeste dale, vil jeg ikke frygte ondt, for du er med mig” Salme 23.14.

I dag – 2020 – er Israel til velsignelse for hele verden. Den jødiske stats forskning fortsætter for fuld kraft og tæt på et stort gennembrud! Et israelsk team er allerede blevet nævnt i WHO’s rapport om internationale vaccine indsatser. Læs hele nyhedsbrevet her: Læs om hvordan en krise kan blive til en velsignelse i nyhedsbrev fra Attis Shay her.

American Friends of Magen David Adom under corona-krisen

Hjælp til omsorg for børn i Israel med særlige behov under coronakrisen!

Israel, Påske, Håb, Frygt, Enhed, Himlen, Adam, Lydighed

I de seneste par uger, hvor jeg har siddet og læst i min Bibel på mit kontor, har jeg bedt Gud lægge de ord i mit hjerte, som jeg skulle skrive til jer i dette nyhedsbrev. Pludselig så jeg følgende ord for mig: “Israel, Påske, Håb, Frygt, Enhed, Himlen, Adam, Lydighed.”

Disse dage er svære at holde ud: Ældre mennesker dør og er døende i hele verden. Mennesker mister deres job. Fædre bliver sendt hjem uden brød eller månedsløn.

Det spørgsmål, vi stiller i dag er: Hvorfor? Hvorfor tillader Gud alt dette? Jeg tror, at vi har fået endnu én og måske den sidste chance for at vise Gud vores stærke tro på Ham, vores taknemmelighed, og mest af alt – vores lydighed over for Ham. Læs det rørende nyhedsbrev fra Attis Shay her.

Dreng på nyt center i byen KOCHA YAIR

Shuva fortsætter med at lyse op i Israel!

Februar 2020

Hjælper trængende børn i Israel

Jeg er så glad for det privilegium at kunne dedikere mit liv til en så meningsfuld bibelsk mission, som at hjælpe trængende børn i Israel, og bygge bro imellem nationerne for og i det bibelske Israel! 

I sidste måned, efter et år med hårdt arbejde og bønner fra mange troende, som elsker Israel, lykkedes det at bygge nu TO nye faciliteter for børn med særlige behov i Israel!

Takket være alle jeres gaver til Shuva, vil mere end 25 familier få glæde af dette center. Læs mere om de to nye faciliteter for børn her.

Arkadly Khanis, Bestyrelsesmedlem i Shuva Global, USA

Missiler fra Gaza mod Sderot på mindedag for 9/11

Efterår 2019

Angreb som 11. september i USA - er aldrig stoppet i Israel

Den 11. september i år besøgte min familie og jeg Israel. Samme dag blev uskyldige indbyggere i Sderot beskudt med missiler fra Gaza, som er kontrolleret af Hamas.

På denne mindedag for uskyldige amerikanere, som døde i Twin Towers i World Trade Center slog det mig, at menneskeheden ikke er delt efter nationalitet, men i grupper af mennesker, som på forskellig måde forstår Skaberens mål. Læs hele nyhedsbrevet her.

Glædelig påske

Hvad drejer den jødiske påske sig om?

Maj 2019

Gud befriede det jødiske folk fra 400 års slaveri

Han viste sin magt igennem mirakler med overnaturlige plager over hele Ægypten, for til slut at lade israelitterne vandrede på tør grund lige midt igennem det Røde Hav.

Den jødiske påske kendes også som “Vandskels begivenheden”, et vendepunkt og et definerende øjeblik for det jødiske folk, hvor Gud reddede, bevarede og kaldte isralitterne ud, for at være Hans folk i deres eget land.

Påskefesten som et evigt minde om den forbløffende udfrielse. Læs hele nyhedsbrevet her.